Czekoladowe pancakes

Facebook
Pinterest
LinkedIn
image_6483441 (7)

PODSTAWOWE INFORMACJE

Poziom trudności:
ŁATWY

CZAS PRZYGOTOWANIA

20 minut

Czekoladowe pancakes wegańskie z pastą z nerkowców to idealne rozpoczęcie dnia!❤️ Przepis jest banalnie prosty i błyskawiczny w wykonaniu! Z przepisu mogą śmiało korzystać nie tylko weganie, ale również osoby na diecie tradycyjnej, bo są przepyszne, a ich konsystencja przypomina wilgotne i mocno czekoladowe brownie! Takie placuszki możesz zjeść na ciepło lub zabrać ze sobą na wynos jako drugie śniadanie do pracy, czy na uczelnie 🙂 Spróbujesz?

WARTOŚCI ODŻYWCZE 1/2 PORCJI

Kalorie:480 kcal
Białko:20 g
Węglowodany:62 g
Tłuszcze16 g



SKŁADNIKI

  • 80g banana
  • 40g mąki owsianej
  • 10g mąki migdałowej
  • 1 tabletka słodzika
  • 100g jogurtu sojowego
  • 10g kakao
  • 1/4 łyżeczki sody

Dodatki: 🌸

  • 15g pasty z nerkowców
  • 70g kiwi

⬇️ Sposób przygotowania:👩‍🍳

1️⃣Składniki na placuszki zmiksuj. Konsystencja musi być gęsta. Odstaw na 5-10minut.

2️⃣Na rozgrzaną patelnię nakładaj łyżka masę na pancakes. Placuszki smaż na małym gazie z obu stron, pod przykryciem.

3️⃣Z gotowych placuszków ułóż wieże. Udekoruj kiwi i masłem z nerkowców.

Paulina

Paulina

Jestem dietetykiem oraz trenerem personalnym z kilkuletnim doświadczeniem. Moją misją jest propagowanie diety ograniczającej spożycie mięsa i produktów odzwierzęcych jaką jest fleksitarianizm.

Zapisz się do mojego newslettera i otrzymaj jadłospis semiwegetariański 1800 kcal! 

Sprawdź więcej przepisów