Czekoladowe pancakes wegańskie z pastą z nerkowców to idealne rozpoczęcie dnia!❤️ Przepis jest banalnie prosty i błyskawiczny w wykonaniu! Z przepisu mogą śmiało korzystać nie tylko weganie, ale również osoby na diecie tradycyjnej, bo są przepyszne, a ich konsystencja przypomina wilgotne i mocno czekoladowe brownie! Takie placuszki możesz zjeść na ciepło lub zabrać ze sobą na wynos jako drugie śniadanie do pracy, czy na uczelnie 🙂 Spróbujesz?
WARTOŚCI ODŻYWCZE 1/2 PORCJI
Kalorie: | 480 kcal |
Białko: | 20 g |
Węglowodany: | 62 g |
Tłuszcze | 16 g |
SKŁADNIKI
- 80g banana
- 40g mąki owsianej
- 10g mąki migdałowej
- 1 tabletka słodzika
- 100g jogurtu sojowego
- 10g kakao
- 1/4 łyżeczki sody
Dodatki: 🌸
- 15g pasty z nerkowców
- 70g kiwi
⬇️ Sposób przygotowania:👩🍳
1️⃣Składniki na placuszki zmiksuj. Konsystencja musi być gęsta. Odstaw na 5-10minut.
2️⃣Na rozgrzaną patelnię nakładaj łyżka masę na pancakes. Placuszki smaż na małym gazie z obu stron, pod przykryciem.
3️⃣Z gotowych placuszków ułóż wieże. Udekoruj kiwi i masłem z nerkowców.