Tagliattelle z krewetkami w sosie curry

Facebook
Pinterest
LinkedIn
image_6483441 (8)

PODSTAWOWE INFORMACJE

Poziom trudności:
ŁATWY

CZAS PRZYGOTOWANIA

20 minut

Tagliatelle z krewetkami to pomysł na pyszny i bardzo szybki obiad 🙂 Jeśli nie masz pomysłu, jak wykorzystać krewetki do obiadu, to koniecznie musisz spróbować tego przepisu! Delikatny, kremowy sos z odrobiną pikanterii.. Po prostu pycha!:)

WARTOŚCI ODŻYWCZE PORCJI

Kalorie:500 kcal
Białko:28 g
Węglowodany:62 g
Tłuszcze17 g



SKŁADNIKI

  • 120 g krewetek
  • 60g makaronu
  • 50 g mleczka kokosowego
  • 5g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • Garść szpinaku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • Przyprawy (pomidory suszone, curry, papryka ostra, sól, pieprz)

⬇️ Sposób przygotowania:👩‍🍳

1️⃣ Rozmroź krewetki.
2️⃣ Ugotuj makaron.
3️⃣ Na patelni rozgrzej oliwie, czosnek przeciwnik przez praskę i dodaj na patelnie. Po chwili dodaj krewetki i podsmaż przez około 5 minut.
4️⃣ Następnie dodaj mleczko kokosowe, przyprawy, szpinak oraz suszone pomidory i duś przez kilka minut.
5️⃣ Na koniec wrzuć na patelnie ugotowany makaron i wymieszaj. Gotowe!

Paulina

Paulina

Jestem dietetykiem oraz trenerem personalnym z kilkuletnim doświadczeniem. Moją misją jest propagowanie diety ograniczającej spożycie mięsa i produktów odzwierzęcych jaką jest fleksitarianizm.

Zapisz się do mojego newslettera i otrzymaj jadłospis semiwegetariański 1800 kcal! 

Sprawdź więcej przepisów