Fit racuchy z jabłkami to jeden z moich ulubionych pomysłów na śniadanie! Nie dosyć, że racuchy przywołują cudowne wspomnienia z dzieciństwa, to jeszcze stanowią pełnowartościowy posiłek i są po prostu przeeepyszne ! Te pulchne i wilgotne racuchy z pewnością wniosą dużo radości do Twojej kuchni! Dzięki temu, że przygotowałam je w znacznie odchudzonej wersji – te racuchy z czystym sumieniem możesz włączyć do swojego menu! 🙂
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Kalorie: | 510 kcal |
Białko: | 32 g |
Węglowodany: | 61 g |
Tłuszcze | 17 g |
SKŁADNIKI
- 1 jajko
- 120g jabłka
- 50g mąki owsianej
- 100g kefiru
- 2 tabletki słodzika
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 5g oliwy z oliwek
Dodatki:
- 10g masła orzechowego
- 100g borówek i kiwi
- 100g skyra naturalnego
⬇️ Sposób przygotowania:👩🍳
- Jajko wbij do miski. Dodaj do niego kefir, rozpuszczony słodzik i wymieszaj.
- Da mokrych składników dodaj mąkę, proszek i cynamon. Wymieszaj.
- Jabłko obierz, pokrój na małe kawałki i dodaj do masy.
- Racuchy smaż na rozgrzanej oliwie, pod przykryciem z obu stron po kilka minut.
- Gotowe racuchy przełóż na talerz i udekoruj dodatkami