Fit racuchy z jabłkami

Facebook
Pinterest
LinkedIn

PODSTAWOWE INFORMACJE

Poziom trudności:
ŁATWY

CZAS PRZYGOTOWANIA

20 minut

Fit racuchy z jabłkami to jeden z moich ulubionych pomysłów na śniadanie! Nie dosyć, że racuchy przywołują cudowne wspomnienia z dzieciństwa, to jeszcze stanowią pełnowartościowy posiłek i są po prostu przeeepyszne ! Te pulchne i wilgotne racuchy z pewnością wniosą dużo radości do Twojej kuchni! Dzięki temu, że przygotowałam je w znacznie odchudzonej wersji – te racuchy z czystym sumieniem możesz włączyć do swojego menu! 🙂

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Kalorie:510 kcal
Białko:32 g
Węglowodany:61 g
Tłuszcze17 g

SKŁADNIKI

  • 1 jajko
  • 120g jabłka
  • 50g mąki owsianej
  • 100g kefiru
  • 2 tabletki słodzika
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 5g oliwy z oliwek

Dodatki:

  • 10g masła orzechowego
  • 100g borówek i kiwi
  • 100g skyra naturalnego

⬇️ Sposób przygotowania:👩‍🍳

  1. Jajko wbij do miski. Dodaj do niego kefir, rozpuszczony słodzik i wymieszaj.
  2. Da mokrych składników dodaj mąkę, proszek i cynamon. Wymieszaj.
  3. Jabłko obierz, pokrój na małe kawałki i dodaj do masy.
  4. Racuchy smaż na rozgrzanej oliwie, pod przykryciem z obu stron po kilka minut.
  5. Gotowe racuchy przełóż na talerz i udekoruj dodatkami

Picture of Paulina

Paulina

Jestem dietetykiem oraz trenerem personalnym z kilkuletnim doświadczeniem. Moją misją jest propagowanie diety ograniczającej spożycie mięsa i produktów odzwierzęcych jaką jest fleksitarianizm.

Zapisz się do mojego newslettera i otrzymaj jadłospis semiwegetariański 1800 kcal! 

Sprawdź więcej przepisów