Kopiec Kreta – Fit deser

Facebook
Pinterest
LinkedIn
kopiec kreta - fit deser

PODSTAWOWE INFORMACJE

Poziom trudności:
ŁATWY

CZAS PRZYGOTOWANIA

20 minut

Kopiec Kreta – Fit deser

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Kalorie:435 kcal
Białko:37,5g
Węglowodany:57,9g
Tłuszcze6,4g

SKŁADNIKI

  • 100g białek jaj
  • 40g mąki gryczanej
  • 10g odżywki białkowej (czekoladowej)
  • 10g kakao naturalne
  • 15g erytrytolu

Biała masa:

  • 100g skyra waniliowego
  • 50g ricotty

Dodatkowo:

  • 100g banana

PRZYGOTOWANIE

  1. Składniki na omleta miksujemy. 
  2. Omleta smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron pod przyjęciem przez kilka minut. Gotowego omleta pozostawiamy do wystudzenia, a następnie kruszymy.
  3. Do małego naczynia układamy połowę pokruszonego omleta. Następnie dodajemy pokrojonego w plasterki banana. 
  4. Skyr mieszamy z ricottą i dodajemy na banany.
  5. Na górę dodajemy resztę pokruszonego omleta.
  6. Całość wkładamy do lodówki na minimum godzinę. ⠀
Paulina

Paulina

Jestem dietetykiem oraz trenerem personalnym z kilkuletnim doświadczeniem. Moją misją jest propagowanie diety ograniczającej spożycie mięsa i produktów odzwierzęcych jaką jest fleksitarianizm.

Zapisz się do mojego newslettera i otrzymaj jadłospis semiwegetariański 1800 kcal! 

Sprawdź więcej przepisów