Makaron czekoladowy

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Makaron czekoladowy

PODSTAWOWE INFORMACJE

Poziom trudności:
ŁATWY

CZAS PRZYGOTOWANIA

20 minut

Makaron czekoladowy z waniliowym twarożkiem z tofu

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Kalorie:477 kcal
Białko:24,3g
Węglowodany:56,4g
Tłuszcze16,8g

SKŁADNIKI

  • 50g makaronu czekoladowego
  • 120g tofu naturalnego
  • aromat waniliowy
  • 1 łyżka soku z cytryn
  • 15g erytrytolu
  • 30g mleka migdałowego
  • 150g brzoskwini
  • 50g borówki amerykańskiej
  • 10g płatków migdałowych

PRZYGOTOWANIE

  1. Ugotuj makron.
  2. Tofu przełóż do miski i dodaj do niego mleko, słodzik, aromat i sok z cytryny.
  3. Zmiksuj na gładką mase. 
  4. Ugotowany makaron przełóż do miseczki, dodaj pokrojone owoce, tofu twarożek.
  5. Posyp płatkami migdałów i opcjonalnie dodaj listki mięty
Picture of Paulina

Paulina

Jestem dietetykiem oraz trenerem personalnym z kilkuletnim doświadczeniem. Moją misją jest propagowanie diety ograniczającej spożycie mięsa i produktów odzwierzęcych jaką jest fleksitarianizm.

Zapisz się do mojego newslettera i otrzymaj jadłospis semiwegetariański 1800 kcal! 

Sprawdź więcej przepisów