Makaron czekoladowy z waniliowym twarożkiem z tofu
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Kalorie: | 477 kcal |
Białko: | 24,3g |
Węglowodany: | 56,4g |
Tłuszcze | 16,8g |
SKŁADNIKI
- 50g makaronu czekoladowego
- 120g tofu naturalnego
- aromat waniliowy
- 1 łyżka soku z cytryn
- 15g erytrytolu
- 30g mleka migdałowego
- 150g brzoskwini
- 50g borówki amerykańskiej
- 10g płatków migdałowych
PRZYGOTOWANIE
- Ugotuj makron.
- Tofu przełóż do miski i dodaj do niego mleko, słodzik, aromat i sok z cytryny.
- Zmiksuj na gładką mase.
- Ugotowany makaron przełóż do miseczki, dodaj pokrojone owoce, tofu twarożek.
- Posyp płatkami migdałów i opcjonalnie dodaj listki mięty