Owsianka czekoladowa

Facebook
Pinterest
LinkedIn
06B4BBC5-97F4-44A9-9767-D30C0511E4F5

PODSTAWOWE INFORMACJE

Poziom trudności:
ŁATWY

CZAS PRZYGOTOWANIA

20 minut

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Kalorie:428 kcal
Białko:25,5 g
Węglowodany:50 g
Tłuszcze15,8 g

SKŁADNIKI

  • 40g płatków owsianych
  • 150ml mleka migdałowego
  • 100g skyra naturalnego
  • 5g kakao
  • 125g dowolnych owoców
  • 10g erytrytolu
  • 10g masła orzechowego
  • 10g g migdałów

PRZYGOTOWANIE

  1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem i pozostaw do napęcznienia na minimum 30 minut – ja zawsze robię to dzień wcześniej ! Następnie zalej je mlekiem i ugotuj na gęsto na bardzo małym ogniu.
  2. Ugotowaną owsiankę przełóż do miseczki. Jogurt wymieszaj z kakao, odrobiną wody i słodzidłem. Dodaj na wierzch owsianki. Na wierzchu poukładaj owoce. Posyp cynamonem, dodaj orzechy i polej masłem orzechowym.
Paulina

Paulina

Jestem dietetykiem oraz trenerem personalnym z kilkuletnim doświadczeniem. Moją misją jest propagowanie diety ograniczającej spożycie mięsa i produktów odzwierzęcych jaką jest fleksitarianizm.

Zapisz się do mojego newslettera i otrzymaj jadłospis semiwegetariański 1800 kcal! 

Sprawdź więcej przepisów