WARTOŚCI ODŻYWCZE
Kalorie: | 428 kcal |
Białko: | 25,5 g |
Węglowodany: | 50 g |
Tłuszcze | 15,8 g |
SKŁADNIKI
- 40g płatków owsianych
- 150ml mleka migdałowego
- 100g skyra naturalnego
- 5g kakao
- 125g dowolnych owoców
- 10g erytrytolu
- 10g masła orzechowego
- 10g g migdałów
PRZYGOTOWANIE
- Płatki owsiane zalej wrzątkiem i pozostaw do napęcznienia na minimum 30 minut – ja zawsze robię to dzień wcześniej ! Następnie zalej je mlekiem i ugotuj na gęsto na bardzo małym ogniu.
- Ugotowaną owsiankę przełóż do miseczki. Jogurt wymieszaj z kakao, odrobiną wody i słodzidłem. Dodaj na wierzch owsianki. Na wierzchu poukładaj owoce. Posyp cynamonem, dodaj orzechy i polej masłem orzechowym.