Wegańskie pancakes z owocami

Facebook
Pinterest
LinkedIn
IMG_4946

PODSTAWOWE INFORMACJE

Poziom trudności:
ŁATWY

CZAS PRZYGOTOWANIA

20 minut

Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na pyszne wegańskie pancakes z owocami i masłem orzechowym 🥞🍓 Wykonanie jest banalnie proste, a Ty masz pyszny pełnowartościowy posiłek 🙂

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Kalorie:510 kcal
Białko:30 g
Węglowodany:60 g
Tłuszcze13 g

SKŁADNIKI

  • 80g banana
  • 50g mąki owsianej
  • 25g wegańskiej odżywki białkowej
  • 80ml mleka migdałowego
  • Szczypta cynamonu
  • Szczypta soli

Dodatki :

  • 100g mrożonych owoców
  • 10g masła orzechowego

PRZYGOTOWANIE

  1. Składniki na pancakes zmiksuj i odstaw na ok. 5-10 minut.
  2. W międzyczasie owoce rozmroź w mikrofali lub w garnuszku.
  3. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy i smaż na niej małe placuszki, z obu stron pod przykryciem.
  4. Gdy wszystkie pancakes będą już gotowe, ułóż z nich wieżę. Następnie dodaj rozmrożone owoce i polej całość masłem orzechowym. Smacznego!
Paulina

Paulina

Jestem dietetykiem oraz trenerem personalnym z kilkuletnim doświadczeniem. Moją misją jest propagowanie diety ograniczającej spożycie mięsa i produktów odzwierzęcych jaką jest fleksitarianizm.

Zapisz się do mojego newslettera i otrzymaj jadłospis semiwegetariański 1800 kcal! 

Sprawdź więcej przepisów